ОТ МАЛКО КЪЛБЕНЦЕ НЕ МОЖЕШ ДА ОПЛЕТЕШ ГОЛЯМ ПУЛОВЕР


Четейки преди време, съобщението, че по случай 110 годишнината на Доходното здание( днешният Театър)  в Русе ще се възстанови “Виенският бал” , (емблематично мероприятие за град Русе преди 1944година) много се изненадах. Учудването ми беше предизвикано от факта, че в момента нашият град се управлява от хора, които нямат възпитание, а културното им ниво стига до  спорта( футбол) и възможността да усвояват пари. За тях понятието “как да се държим в обществото” не съществува, а да не говорим, че нямат никаква представа от понятието “бал”.

Изказах предположения за евентуалното протичане на бала, който се оказаха правилни. Предположенията ми за протичането на бала, бяха точно такива, каквито се описват в следващият репортаж.

Виенският бал – без тримата „Първи“ 
Без тримата първи мъже – председателят на Общинския съвет, кметът на общината и областния управител премина снощи „виенският бал“, първият в най-новата история на Русе.

От градската управа присъства единствен зам.-кметът по евроинтеграцията Страхил Крапчански. Първенците, който най-често използват сравнението „Русе – малката Виена“, се „отчетоха“ с по един поздравителен адрес. Отсъстваха и по-голямата част от градските „старейшини“…
Балът, който трябваше да бъде „върхът на сладоледа“ в празненството за 110-годишнината на емблематичното за града Доходно здание, премина доста вяло.Като се изключат членовете на балета на Русенската опера, на плещите на които падна основната „бална“ тежест, малцина от присъстващите бяха спазили предписания в поканата дрескод. По неясни отсъстваха и по-голямата част от тези, за които навремето е било създадено Доходното здание – членовете на трупата на ДТ „С. Огнянов“. Освен директора на театъра, присъстваха само тези, които имаха участие в програмата, представена пред присъстващите. Бална атмосфера не се получи, виенска – още по-малко. На дансинга се подвизаваха почти само професионалните танцьори, с малки изключения останалите наблягаха на кетъринга, предложен от организаторите.

Публикуване на Saturday, December 01 @ 00:00:00 EET от maximov

Трагедията в случая  е факта, че и на държавно ниво управляващите ни са същите, като тези в Русе.

 

  1. Няма коментари.

You must be logged in to post a comment.