ПРИЗИВ- Защо преди 14 март?? Ами защото ако изпълнението на конституционната процедура се забави до след 14 март, до изтичането мандата на ТОВА НАРОДНО СЪБРАНИЕ ОСТАВАТ САМО 3 (три) месеца, а съгласно чл.99(7) от Конституцията на Република България Президентът НЕ МОЖЕ да разпусне Народното събрание през последните три месеца от своя мандат!!


МЛАДИ П Р И Я Т Е Л И!!!!

Току що завърши словото на Президента. Много хитро и манипулативно слово. Първата грижа на Президента беше да има стабилност и институциите да работят, да има Народно събрание, което ако се наложи, да приеме някакви решения в полза на гражданите,( например, ако трябва да се финансира някаква гражданска изборна кампания на независими кандидати (това е мое)). Но Президента избра начин на практическо действие коренно различен от този, полезен за протестиращите граждани – повече време за подготовка за изборите с работещ Парламент и Служебно правителство( при работещия Парламент депутатите партийци няма да бъдат по агитационни обиколки!!). Президентът БЪРЗА!! Президентът бързо ще проведе консултации с Парламентарните групи, не поотделно, а всички заедно, за да стане по-бързо. След това обаче, както скръбно съобщи Той, ще му се наложи да изпълни конституционната процедура: да възлага три пъти последователно мандат за посочване на министър-председател, с презумпцията, че ще бъде върнат!! След което ще назначи Служебен кабинет!! УРА!! Корабът на Президента достигна самотния спасителен остров – времето преди 14 март!! Защо преди 14 март?? Ами защото ако изпълнението на конституционната процедура се забави до след 14 март, до изтичането мандата на ТОВА НАРОДНО СЪБРАНИЕ ОСТАВАТ САМО 3 (три) месеца, а съгласно чл.99(7) от Конституцията на Република България Президентът НЕ МОЖЕ да разпусне Народното събрание през последните три месеца от своя мандат!!

Ето конституционните текстове по този казус:

Чл. 99. (1) Президентът след консултации с парламентарните групи възлага на кандидат за министър-председател, посочен от най-голямата по численост парламентарна група, да състави правителство.
………………………..
(5) Ако не се постигне съгласие за образуване на правителство, президентът назначава служебно правителство, разпуска Народното събрание и насрочва нови избори в срока по чл. 64, ал. 3. Актът, с който президентът разпуска Народното събрание, определя и датата на изборите за ново Народно събрание.

(6) Редът за съставяне на правителство по предходните алинеи се прилага и в случаите на чл. 111, ал. 1.

(7) В случаите на ал. 5 и 6 президентът не може да разпуска Народното събрание през последните три месеца от своя мандат. Ако в този срок парламентът не може да състави правителство, президентът назначава служебно правителство.

МЛАДИ БЪЛГАРИ!!!
НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ НА ДЕКЛАСИРАЛИ И НЕГРАМОТНИ КОМСОМОЛСКИ И КОМУНИСТИЧЕСКИ СЕКРЕТАРИ И ПРОЧИЕ ПАРТИЙНИ АПАРАТЧИЦИ ДА ВИ МАНИПУЛИРАТ!!

  1. Няма коментари.

You must be logged in to post a comment.