СВЕТОВНОИЗВЕСТЕН УЧЕН АТЕИСТ ДОКАЗА, ЧЕ БОГ СЪЩЕСТВУВА


СВЕТОВНОИЗВЕСТЕН УЧЕН АТЕИСТ ДОКАЗА, ЧЕ БОГ СЪЩЕСТВУВА

 Професор Антъни ФлуПрофесор Антъни Флу

Абсолютен шок за научния свят предизвика изказване на известния професор по философия Антъни Флу.

Ученият, който в момента е над 80-годишен, дълги години е един от стълбовете на научния атеизъм. Въпреки това няколко от последните научни открития накараха великия защитник на секуларизма да промени мнението си. Флу заяви публично, че е сгрешил и че Вселената не може да е възникнала от само себе си – тя очевидно е създадена от някой много по-могъщ, отколкото можем да си представим.

По думите на Флу, доскоро той и други атеисти са били убедени, че първата жива материя е произлязла от мъртва материя. Според него обаче последните данни за структурата на молекулата на ДНК са неопровержимо доказателство за това, че тя не е могла да възникне от само себе си, а представлява нечия разработка. Генетичният код и енциклопедичните обеми от информация, които съдържа в себе си молекулата, опровергават възможността за сляпо съвпадение.

Според Анатолий Акимов – директора на Международния институт по теоретична и приложна физика, през миналия век много учени физици са вярвали в Бог. Освен това до времето на Исак Нютон разделение между науката и религията не е съществувало, а с наука са се занимавали свещениците, защото те са били най-образованите хора. Самият Нютон е имал богословско образование и често е повтарял: „Законите на механиката аз извличам от законите на Бога”.

Comments are closed.