ГЕНОЦИД или АБСУРД


Изкупуват „зелената“ енергия по-евтино, вдигат тока за потребители заради нея
Токът ще поскъпне с 10% от юли, съобщи Би Ти Ви, като се позова на председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев.
По думите му, причина за поредното поскъпване е това, че сумата, която плащаме за „зелена енергия“ към сметките си, ще скочи 3 пъти.
Любопитното е, че поскъпването се аргументира със зелената енергия, а в същото време има голямо намаление на преференциалната цена, на която държавата я изкупува. Според асоциациите за възобновяеми енергийни източници, не зелената енергия ще доведе до този драстичен скок на цената на тока за бита, а вдигането на таксите за пренос и на цената на конвенционалната енергия.
От асоциацията критикуват и решението на енергийния регулатор, който възнамерява да намали изкупната цена на тока за енергия, произведена от слънце, с над 35%, пък да вдигне значително цените, на които се изкупува токът, произведен от изсечена дървесина.
Публикуване на Saturday, May 26 @ 14:00:00 EEST от maximov

Цитирам ви дословно съобщението за причината, поради която тока ще поскъпне.

А сега да разгледаме една бележка за плащане на ток.

Зелената енергия струва стотинки върху сметките, които плащаме( в приложената сметка е 0,98 лв). Но да направим анализ на всичко в тази сметка:

1) Консумираната енергия общо е 265 КВТЧ, т.е. 21,13 лв. , а сметката, която плаща човека е 46,98 лв . Този човек е ограбван с 25,85лв от тази сметка. 2)Какъв е този пренос, който струва 12,37лв?!?(това е само за тази сметка ; за десет такива – 123,70 лв)

3) Достъп – 3,91 лв . (за 10 такива сметки – 39,10лв)

4) Зелената енергия е 0,98лв.

5)Коген – 0,76лв.

 

Много се извинявам, че ще бъда груба, но кой може да търпи това безобразие – ПЛАЩАМЕ ДВОЙНО от това, което сме консумирали.

Циганите в Столипиново и във всички други градове в България не плащат сметките си!

МЕН НИКОЙ НЕ Е В СЪСТОЯНИЕ ДА МЕ УБЕДИ, ЧЕ ТЕХНИТЕ СМЕТКИ НЕ СА РАЗХВЪРЛЯНИ ВЪРХУ СМЕТКИТЕ НА ВСИЧКИ НАС – РОДОЛЮБИВИТЕ БЪЛГАРИ !!!…

ТОВА Е ГЕНОЦИД СПРЯМО БЪЛГАРИТЕ

 

Светланда Йорданова Рашкова

30.05.2012г

Русе

  1. Няма коментари.

You must be logged in to post a comment.