ЕДИН ОЧАКВАН ЗАВЪРШЕК НА ЗАПОЧНАЛОТО ВНЕДРЯВАНЕ НА КОМУНИСТИ В ДЯСНОТО ПРОСТРАНСТВО


Четем тази новина :

Русенските сини: Откъснахме опашката на гущера
Русенската организация на СДС подкрепя решението на Националния съвет за изключването на тримата депутати от партията.
Това заяви пред журналисти председателят на общинската структура на СДС в Русе Юлиян Гарелов. Той определи изключването като „оздравителен процес“, свързан с принципа за изпълнение на политическите решения. По думите му, това трябвало да правят всички демократични партии.
„Поздравявам Надежда Нейнски за решението й да напусне СДС. Тя е в дъното на всичко. Обикновено се прави така, когато не си съгласен с политиката в една партия – или водиш кампания в самата нея, за да постигнеш своите цели, или се оттегляш“, каза още Гарелов и допълни, че това е последният оздравителен процес след решението от месец май СДС да излезе от „Синята коалиция“.
„Тук става дума за една неприемлива намеса във вътрешните работите на нашата партия от страна на партньорите ни от ДСБ. Може да се каже, че това е много важен момент за нас, тъй като откъснахме на гущера опашката“, каза Гарелов. По думите му обаче, в Русе СДС остава в коалиция с ДСБ в Общинския съвет.
Публикуване на Tuesday, November 27 @ 14:37:59 EET от maximov

А сега да се върнем години назад, когато още СДС не беше партия , а съюз от партии.

Управлението на Жан Виденов даде възможност на комунистите да се окопитят и да извлекат всичко от България( посегнаха и на златния резерв). На 4 февруари БСП се отказва от съставянето на второ правителство и впоследствие парламентът е разпуснат, назначено е служебно правителство начело със Стефан Софиянски и са насрочени предсрочни избори за Народно събрание. Те се провеждат на 19 април 1997 и оглавяваната от СДС коалиция Обединени демократични сили (ОДС) успява да спечели пълно мнозинство и образува своето второ правителство, първото след 1989, което изкарава пълен мандат.

Междувременно на конференция, проведена на 14 и 15 февруари 1997 СДС променя своя статут и се превръща в единна партия с изборни органи.[2] Партиите в дотогавашната коалиция, които са 15 на брой, получават статута на присъдружни организации.

В Партия СДС ( нарочно оставено името) започнаха да стават членове комунисти( със сигурност го твърдя, защото за Русе беше така и аз, която бях член на Съюза на Демократичните сили и председател за Русе на партия НСДП

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B0_%D1%81%D0%BE%D1%86%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D0%B4%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B0_%D0%BF%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D1%8F_(%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F)

не стъпих повече в Клуба и не станах член на ПАРТИЯ СДС )

Юлиян Гарелов също е червен и за това няма как да не подкрепя решението. Така партията им ( СДС ) се изчисти от истинските демократи и си остават само те – червените. От години твърдя, че в България НЯМА ОПОЗИЦИЯ.

  1. Няма коментари.

You must be logged in to post a comment.