ОТНОВО ПОПУЛИЗЪМ, ВМЕСТО ИСТИНСКО РОДОЛЮБИЕ


В цялата страна се проведе такова шествие:Факли за Ньойския договор и минута мълчание за ген. Делов

С факелна „стража” и едноминутно мълчание в памет на освободителя на Кърджали, ген. Делов, членове и симпатизанти на ВМРО в Русе, отбелязаха годишнината от подписването на Ньойския договор.

Факлите бяха запалени пред паметника на Стефан Караджа, след което със скандирания „Мизия, Тракия, Македония!“ и „И преди, и сега Македония е българска!“, „Кърджали е български“, колоната премина по главната улица „Александровска“ до Паметника на свободата на централния градски площад. Зам.-председателят на ВМРО и областен лидер на „воеводите” Искрен Веселинов произнесе кратко слово за договора, в резултат на който България претърпява значителни териториални загуби. Накрая участниците в шествието и присъединилите се граждани почетоха с едноминутно мълчание паметта на българите, загинали в борбата за националното единство, след което беше изгорено традиционното чучело.
Това е най-позорния договор, подписван от българската държава в над 13-вековната й история. Според клаузите на подписания на 27 ноември 1919 г. в едноименното Парижко предградие документ, след края на Първата световна война от Българското землище са откъснати територии на запад, юг, югоизток и североизток – Западна Тракия, Южна Добруджа и Западните покрайнини; държавата ни се лишава от правото на модерни военни технологии, флот и авиация, задължителната военна служба е отменена. Освен това за времето до Втората световна война България изплаща близо 65 милиона златни швейцарски франка репарационни задължения.
Публикуване на Wednesday, November 28 @ 00:00:00 EET от maximov

Наближават избори и политиците започнаха предизборната си кампания, като основните им цели са влизане в Парламента и всичко останало е популизъм.

Ето какво имам предвид господа “РОДОЛЮБЦИ” !!!!!……

Ньойският договор е подписан със срок на действие 80 години, т.е. през 1999 г. той престава да е в сила и автоматично откъснатите след първата Световна война български земи, е трябвало да ни бъдат върнати.

Протестът ви е неправилен! Трябва да искате СЪД ЗА  политика, който е сложил подписа си и е отказал да ни бъдат върнати земите!!!

Но мисля, че толкова смелост няма от къде да вземете !

 

  1. Няма коментари.

You must be logged in to post a comment.