Прадядото от публикацията не е мой,но ми направи впечатление факта, че войниците са били българи и украинци, а не руснаци.

На снимката е моят прадядо Атанас Стоянов-Комитата, национал-революционер, опълченец на Шипка, където е ранен. Награден е с Георгиевски кръст за храброст. Гордея се, че на Шипка е пролята кръв и от нашия род!
Днес не видях на Шипка украински знамена.
1877 г. на връх Шипка рамо до рамо с българските опълченци воювали войните от 35-ти Брянски и 36-ти Орловски полк. Състава на войските там е:
1) Българското опълчение – (I, II, III, IV и V опълченски дружини), около 5000 души – редови състав 100% българи.
2) 35-ти пехотен Брянски полк – в състава на IX пехотна дивизия, Кременчуг, Полтавска губерния около, 1000 души – редови състав 100% украинци. Командир е полковник Александър Липински – полски произход.
3) 36-и пехотен Орловски полк, около 1000 души – в състава на IX пехотна дивизия, Кременчуг, Полтавска губерния – редови състав 100% украинци. Командир е полковник Густав Линдстрьом – финландски произход

Няма Коментари

историческата истина за легендарната битка на Шипка и паметникът, който я увековечава

А сега вижте каква е историческата истина за легендарната битка на Шипка и паметникът, който я увековечава:
В отбраната на прохода участват 35-ти Брянски и 36-ти Орловски полк, в които служат полтавчани; 4-та стрелкова бригада, съставена от селяни от Херсонска област, която по време на боевете получава неофициално наименование „Желязна“; 53-ти Волински, 54-ти Мински, 55-ти Подилски и 56-ти Житомирски полк на 14-та дивизия, състоящи се от селяни и граждани от Харкивска, Полтавска, Киевска и Херсонска област. В отбраната на Шипка са и легендарните и героични пет български опълченски дружини, както и няколко други малки военни части под общото командване на ген. Николай Столетов.
Само на 9 август 1877 г. войниците от украинския 35-ти Брянски пехотен полк начело с полковник С. И. Липински, заедно с българските опълченци, отблъскват цели десет атаки на предвожданата от Сюлейман паша войска. На 11 август, вече нямайки патрони, именно украинците от Първа стрелкова рота на 35-ти Брянски полк и 3-та стрелкова рота на 36-ти Орловски полк участват заедно с българските опълченци в превърналото се след това в легенда хвърляне на камъни срещу настъпващия противник, пише историкът Стефан Дечев.
В резултат от развитията около Източната криза още през 1876 г. руският цар Александър ІІ издава указ за мобилизация на войските от украинските военни окръзи – Киевски, Харкивски и Одески. В техния състав, почти изцяло, влизат местни хора, с украински произход. Основно от жители на Полтавска и Харкивска губернии са комплективани 33-ти Елецки, 34-ти Севски, 35-ти Брянски и 36-ти Орловски пехотен полк.
От мобилизираните от Киевски, Одески и Харкивски военни окръзи се обновява и 48-ми Одески пехотен полк. В град Катеринослав, както и в целия тамошен окръг се настаняват и се попълват съответно 133-ти Симферополски, 134-ти Феодосийски и 136-ти Таганрозки пехотен полк. Тук са още и 7-ми Олвиополски улански, 7-ми Кинбурзки драгунски полк, 9-ти Бузки улански полк. Хиляди украинци служат също в 53-ти Волински, 54-ти Мински, 129-ти Бесарабски, 130-ти Херсонски, 131-ти Тирасполски и редица други полкове.
Военните подразделения от територията на Украйна се включват още в началото в бойните действия и дават скъпи жертви. При овладяването на Свищов редица от действащите лица са украинци – Г. И. Барабащенко, К. М. Крайови, С. Г. Авдин, Т. П. Наточий от Валкивски окръг на Харкивска губерния, Д. О. Марчук от Старокостянтинивски окръг на Житомирска губерния, М. И. Голотанов от Тирасполски окръг на Херсонска област, К. В. Грубин от град Григоропол, от същата губерния, както и редица други.
Полкове, формирани основно от населението на украинските губернии се прославят и в други битки. На 4 юли 1877 г. 20-ти Галицки пехотен полк взима участие в боевете за Никопол. Под Ловеч на 22 август 1877 г. храбро се сражават и загиват много войници родом от украинските губернии, които служат в 9-ти и 10-ти стрелкови батальони, в 130-ти Херсонски пехотен полк и др.
И в битките за Елена, в района на Котел и на други места героизъм проявяват войните на 15-ти Нарвски хусарски полк начело със сина на А.С. Пушкин – А.А. Пушкин. Сред войниците е и племенникът на руския писател от украински произход Микола (Николай) Гогол от село Яновшчина (сега Гоголеве) в Полтавска област – М. В. Биков, награден за храброст със златно оръжие.
В знаменателните сражения за Плевен, както и в последвалата обсада на града също воюват украински дивизии. Сред тях са 31-ва пехотна, състояща се от харкивяни, 33-та – съставена от от катеринославци, херсонци, таврийци, а също така 1-ва бригада на 9-та пехотна дивизия, състояща се от полтавчани.
Много от войните родом от украинските губернии загиват по време на трите щурма. Само Молоросийсият полк губи в тази битка 620 души. Отбелязват се тук и 4-ти Харкивски и 9-ти Бузки улански полкове, 17-ти Архангелогородски, 117-ти Ярославски и други полкове, в редиците на които воюват войници от Полтавска, Киевска, Харкивска, Херсонска и други губернии.
Не можем да не споменем и украинците-генерали Федир Федорович Радецки (1820-1890) и Михайло Иванович Драгомиров (1830-1905), които редом с генералите М. Д. Скобелев и И.В. Гурко се смятат за главните герои в тази война. Самият М.И. Драгомиров много години след войната е начело на Киевския военен окръг. Той е убеден украинец и поддържа тесни връзки с украинските дейци от „Стара Громада“.
Това е от мен! А на вас ви остава само да споделяте тази историческа истина, за да се противопоставим на кремълските подлоги в България, които отново сеят омраза, разделение и фалшификации на историята ни – уж в името на същата тази история. Поне това направете, ако не можете друго – разпространете истината. Само три кликвания с мишката са необходими, нищо повече.
Маргарит Иванов

Прочетете целия пост »

Няма Коментари

Разказ за трапезата на семейство Павлови, чийто член бях и аз, преди да стана Рашкова.

Разказ за трапезата на семейство Павлови, чийто член бях и аз, преди да стана Рашкова.

Тези редове посвещавам на баба си Божана. Жената, която е отгледала 7 деца(две свои и 5 на брата на дядо ми, защото жена му умира млада). Нейните кулинарни умения не бих могла да достигна. Беше родена през 1898 година. Бях 4 годишна, когато отидохме да живеем при нея в с. Пиперково. Къщата се ползваше за хотел и беше с голям коридор, в двете му страни с по две стаи. Дядо и баба живееха в сграда наречена пищник( названието сигурно идваше от пеща в нея). Първото помещение в този пищник, беше кухнята на баба. В традиционната българска кухня в тези години има огнище с оджак ( триножник, под който се пали огън, а отгоре се слага съдът за готвене). Обикновено това огнище е на земята, но в бабината кухня имаше иззидан плот на височината на съвремените кухненски плотове, а до него по ниско имаше иззидан диван, за почивка на домакинята.Върху плота беше оджака, а зад него входа за пеща. Тази пещ топлеше другите две стай ( спалнята и будоара на баба) .

Спомените ми от това време не са много ясни, но е останал невероятният вкус на захарно цвекло опечено в жарта.

Старата къща и пищника, бяха съборени през 1963година и построена нова къща, в която вече баба имаше готварска печка на дърва и въглища, а лятото се ползваше електрически котлон.

Разказът ми за трапезата в нашето семейство и в делник и в празник, ще започна с пролетният сезон. Това е т.н. слаб период от към кулинарни изкушения. Зимнината и запасите от месо са на привършване, а новата продукция е в зародиш. Прочетете целия пост »

Няма Коментари

УЧИЛИЩНА РАПСОДИЯ

УЧИЛИЩНА РАПСОДИЯ

Природата е в унисон

с децата!

Дори и слънцето

не се показва.

Къде изчезна светлината?

Духовността,

къде изчезна?

Напред науката е слънце,

в душете вече

тя не грей.

Школото неин храм не е!

Изкуствено пресилен

празник, по-скоро

суета на глупостта.

Душите – пусти са,

сърцата – празни.

Искрици няма,

пламък да разпалят,

та буен огън – мисъл,

да гори.

Плаче, тя – Природата,

за своите чада,

изгубили желание

и страст.

Дъжд ще вали,

дано покълнат

семената,

оставени от нашите

деди.

Вплетените в бабини

шевици – любов и знания

ни озарят и грейнат

детските зеници

изпълнени със светлина.

15.09.2023 / 8,40ч/

Светланда

Няма Коментари

ОДА ЗА ПРОХЛАДАТА

ОДА ЗА ПРОХЛАДАТА

О, прохладо! О, прохладо!

На колене стоим пред теб,

че дни на ред печем се ний

на клада, разпалвана от

жарко слънце.

Разтваряй, разтваряй, разтваряй!

Викове навред се чуват,

когато полъх твой

едничък сетим.

Разтваряме, врати, прозорци

желана гостенко да влезеш.

Ако обаче под ръка

пристъпяш със Дъждец любим,

желана трижди ти ще бъдеш.

Но чула въжделенията наши

Жегата се разбесня.

Сеткавици и гръм изпрати!

Дъждът прегърна я,

сълзи зарони тя.

О, прохладо! О, прохладо!

27.07.2023 / 8,30 сутринта/

Светланда

Няма Коментари

РОЖДЕН ДЕН

РОЖДЕН ДЕН
66 — дяволско число !
Дали аз дявола
ще срещна,
или пък с дяволии
тя ще е изпълнена?
Каквато и да е
поредната година
от наниза в житейският
ми път, ще ме дари
със радости и скърби,
с любов, тъга и
всички дребнички
неща, що в
щастие живота ни
превръщат .
Здравейте мои 66!
Посрещам ви с
усмивка и вълнение,
с разтворени обятия
и истинска любов.
Години мои и
златнички и
сребърни,
събрали в себе си
добро и зло

Няма Коментари

ВИХРОВА МАТЕМАТИКА – НАЙ-ДЪЛБОКОТО ПРЕОТКРИТИЕ НА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА

ВИХРОВА МАТЕМАТИКА – НАЙ-ДЪЛБОКОТО ПРЕОТКРИТИЕ НА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА
„Казват, че математиката е езика на Бог… обаче до сега, никой не говореше на езика на Бог“ – Марко Родин
„Ако само знаехте величието на 3, 6 и 9, бихте имали ключа за Вселената…“ – Никола Тесла
Марко Родин (Marko Rodin) е открил вихровата математика и редица закономерности в десетичната бройна система, които досега са били пренебрегвани от общоприетата математика и другите точни науки.
За да разберем напълно тази нова теория е добре да се опитаме да забравим какво сме учили по математика в училище.
Математиката, която познаваме е само инструмент за символизиране на КОЛИЧЕСТВА.
Математиката, базирана на вихри (Vortex-Based Mathematics) е напълно различна, защото е динамична математика, която показва връзките, а оттам и КАЧЕСТВАТА на числата, а не количествата им.
Вихровата математика е източника на неразвалящия се спин на електрона, обуздаващ енергията на Вселената и картографиращ го в 3D пространство.
С вихровата математика разбираме как ЕНЕРГИЯТА може да се опише математически и какво представлява формата и функцията на Вселената като черна дупка с форма на поничка. Числата имат времеви, пространствени и обемни качества, и симетрията на числата от десетичната бройна система е в основата на принципа на природата.
„Тази теория за числата съществува още от началото на времето, но тепърва предстои да бъде използвана от човечеството и възможностите й са наистина главозамайващи.“ – Ръсел Блейк, старши научен сътрудник от „Майкрософт“.
В рамките на вихровата математика числата не са просто символи, а са ИСТИНСКИ И ЖИВИ.
Но какво точно означава това?
За да разберем защо е така трябва да разгледаме снимките долу.
Забележете, че числата се УДВОЯВАТ!ВИХРОВА МАТЕМАТИКА – НАЙ-ДЪЛБОКОТО ПРЕОТКРИТИЕ НА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА
„Казват, че математиката е езика на Бог… обаче до сега, никой не говореше на езика на Бог“ – Марко Родин
„Ако само знаехте величието на 3, 6 и 9, бихте имали ключа за Вселената…“ – Никола Тесла
Марко Родин (Marko Rodin) е открил вихровата математика и редица закономерности в десетичната бройна система, които досега са били пренебрегвани от общоприетата математика и другите точни науки.
За да разберем напълно тази нова теория е добре да се опитаме да забравим какво сме учили по математика в училище.
Математиката, която познаваме е само инструмент за символизиране на КОЛИЧЕСТВА.
Математиката, базирана на вихри (Vortex-Based Mathematics) е напълно различна, защото е динамична математика, която показва връзките, а оттам и КАЧЕСТВАТА на числата, а не количествата им.
Вихровата математика е източника на неразвалящия се спин на електрона, обуздаващ енергията на Вселената и картографиращ го в 3D пространство.
С вихровата математика разбираме как ЕНЕРГИЯТА може да се опише математически и какво представлява формата и функцията на Вселената като черна дупка с форма на поничка. Числата имат времеви, пространствени и обемни качества, и симетрията на числата от десетичната бройна система е в основата на принципа на природата.
„Тази теория за числата съществува още от началото на времето, но тепърва предстои да бъде използвана от човечеството и възможностите й са наистина главозамайващи.“ – Ръсел Блейк, старши научен сътрудник от „Майкрософт“.
В рамките на вихровата математика числата не са просто символи, а са ИСТИНСКИ И ЖИВИ.
Но какво точно означава това?
За да разберем защо е така трябва да разгледаме снимките долу.
Забележете, че числата се УДВОЯВАТ!/
Ще започнем от числото 1 да движим молив без да го вдигаме премествайки го в права линия към номер 2, тъй като удвояваме числото 1, т.е. 1+1=2.
След това удвояваме числото 2, т.е. 2+2=4 и местим към 4.
След това 4+4=8 и минаваме през центъра до 8.
След това 8+8=16, но 16 е 1+6=7, така че си преместваме молива до 7.
След това 16+16=32, но 32 е 3+2=5 и преместваме молива до 5.
След това 32+32=64 и 64 е 6+4 = 10, но 10 е 1+0=1 и така стигаме обратно до 1.
Според календара на маите 64 е един пълен цикъл на безкрая.
След това започваме отново с 64+64=128 и 128 е 1+2+8=11, а 11 е 1+1=2.
След това 128+128=256, но 256 е 2+5+6=13 и 13 е 1+3=4 и така нататък до безкрай продължавайки с удвояването на числата.
Обърнете внимание на знака за безкрайност който се образува движейки молива, като създава повтарящата се поредица от чистлата 1,2,4,8,7,5.
Тази последователност се запазва непроменена, дори и ако делим числата наполовина. Започвайки отново с 1, но този път в обратен ред на символа за безкрайност.
Половината на 1 е 0.5 и преместваме молива до 5.
След това половината на 0.5 е 0.25, а 2+5=7. Така че си преместваме молива до 7.
И половината на 0,25 е 0,125 и 1+2+5=8, така че преминаваме към 8.
Следваща половина от 0.125 е 0.0625 и 0+6+2+5=13 и 13 е 1+3=4, така че отиваме до 4.
Половината на 0.0625 е 0.03125, но 0+3+1+2+5=11, а 11 е 1+1=2.
Половината на 0.03125 е 0.015625 и 0+1+5+6+2+5=19 и 1+9=10, а 10 е 1+0=1.
Винаги се движим по поредицата 1,2,4,8,7,5, но тук е в обратна посока.
Числата в лявата колона долу се получават чрез удвояване, а от дясната страна от хоризонталното събиране на числата от лявата страна. Обърнете внимание на дясната колона как поредицата 1,2,4,8,7,5 се повтаря до безкрай.
1 = 1
2 = 2
4 = 4
8 = 8
16 = 7
32 = 5
64 = 1
128 = 2
256 = 4
512 = 8
1024 = 7
2048 = 5
4096 = 1
8192 = 2
16 384 = 4
32 768 = 8
65 536 = 7
131 072 = 5
262 144 = 1
524 288 = 2
1 048 576 = 4
2 097 152 = 8
4 194 304 = 7
8 388 608 = 5
16 777 216 = 1
33 554 432 = 2
67 108 864 = 4
134 217 728 = 8
268 435 456 = 7
536 870 912 = 5
На този етап повечето от вас може би ще попитат: „Какво общо имат тези модели с реалния свят?“ Тези числови поредици описват идеално потоците с енергия около нас. Нашата десетична система не е просто съдадена от човека, а от този поток от енергия. Поредицата 1,2,4,8,7,5 е стъпката на удвояване на веригата за една много ефективна електрическа намотка.
Забелязахте ли как числата 3, 9 и 6 не се докосват от молива и са сякаш „скрити“ от другите. Поредицата 1,2,4,8,7,5 е третото измерение (3D), докато колебанията между 3, 6 и 9 демонстрира четвъртото измерение, което е по-високата измерност на магнитното поле на електрическа намотка.
Числата в поредицата 3, 9 и 6 винаги се появяват заедно, като 9 е най-отгоре, медиатор. В действителност, символа Ин-Ян не е дуалност, а по-скоро тройна система. Това е така, защото 3 и 6 представляват двете страни на Ин-Ян и 9 е „S“ кривата между тях.
Всичко е базирано на тройки. Ние си мислим, че всичко е базирано на двойки, защото виждаме ефектите, а не причината.
Движението е от 3-9-6 и след това от 6-9-3. Тези три числа са различни от останалите, те са „линейни“, докато останалите непрекъснато се извиват по логаритмична спирала.
В геометрията има 2 вида линии, права и крива.
Поредицата 3, 9, 6 представлява права линия, а другата поредица 1, 2, 4, 8, 7, 5, кривата която се извива около 3-6-9 като лозови клони, спирала или като водата, която се завихря чрез обмен на въздух през центъра.
Числото 3 е също толкова важно, колкото е и 9, тъй като корен квадрат от 9 е 3. Всичко се базира на троицата. Числото 3 удвоено е равно на 6, т.е.:
2×3=6,
2х6=12, но 12 е 1+2=3,
2х12=24, но 24 е 2+4=6,
2х24=48, но 4+8=12 и 12 е 1+2=3.
Така че 3 и 6 се движат напред и назад в тяхно собствено измерение. Това създава друга важна поредица на (3,9,6,6,9,3,3,9).
Числото 9 представлява свръхизмерението, което е поточно излъчване от по-високо измерение. Нарича се Дух (Spirit) и винаги се появява от центъра на магнитното поле.
Числото 9 е енергия, която се проявява мигновенно при сътворението на физическия свят. 9 е уникално число, защото е единственото, което има вертикална ос право нагоре. То е точка на единството. Числото 9 никога не се променя и е линейно. Например всички кратни на 9 са равни на 9.
9×1=9,
9×2=18, но 18 е 1+8=9,
9×3=27, но 27 е 2+7=9 и т.н.
Това е така, защото излиза в права линия от центъра на всяко ядро на всеки атом. То е завършено число, еквивалент на перфектност и няма двойка, защото е равно на себе си.
Числото 9 е липсващото звено в знанията ни за Вселената, известно още като тъмна материя.
Природата проявява себе си чрез числа и симетрията в десетичната система е природен принцип. Оста на 9 е мястото, при което материята се слива и от което се разклонява и разширява.
Има перфектна симетрия, обвита около единична точка, която се загръща навън подобно на цветчетата на роза преди да цъфне или на спиралата на морските охлюви.
Числото 9 е на една линия с центъра на обърнатата осмица (знака за безкрайност) и от този център се излъчва това, което Родин нарича Дух. Духът е единственото нещо във Вселената, което се движи в права линия. Духът е това, което кара всичко друго да се огъва и извива около него.
Числото 9 е възел и представлява Духа.
https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=fb57faa9dd
Ще започнем от числото 1 да движим молив без да го вдигаме премествайки го в права линия към номер 2, тъй като удвояваме числото 1, т.е. 1+1=2.
След това удвояваме числото 2, т.е. 2+2=4 и местим към 4.
След това 4+4=8 и минаваме през центъра до 8.
След това 8+8=16, но 16 е 1+6=7, така че си преместваме молива до 7.
След това 16+16=32, но 32 е 3+2=5 и преместваме молива до 5.
След това 32+32=64 и 64 е 6+4 = 10, но 10 е 1+0=1 и така стигаме обратно до 1.
Според календара на маите 64 е един пълен цикъл на безкрая.
След това започваме отново с 64+64=128 и 128 е 1+2+8=11, а 11 е 1+1=2.
След това 128+128=256, но 256 е 2+5+6=13 и 13 е 1+3=4 и така нататък до безкрай продължавайки с удвояването на числата.
Обърнете внимание на знака за безкрайност който се образува движейки молива, като създава повтарящата се поредица от чистлата 1,2,4,8,7,5.
Тази последователност се запазва непроменена, дори и ако делим числата наполовина. Започвайки отново с 1, но този път в обратен ред на символа за безкрайност.
Половината на 1 е 0.5 и преместваме молива до 5.
След това половината на 0.5 е 0.25, а 2+5=7. Така че си преместваме молива до 7.
И половината на 0,25 е 0,125 и 1+2+5=8, така че преминаваме към 8.
Следваща половина от 0.125 е 0.0625 и 0+6+2+5=13 и 13 е 1+3=4, така че отиваме до 4.
Половината на 0.0625 е 0.03125, но 0+3+1+2+5=11, а 11 е 1+1=2.
Половината на 0.03125 е 0.015625 и 0+1+5+6+2+5=19 и 1+9=10, а 10 е 1+0=1.
Винаги се движим по поредицата 1,2,4,8,7,5, но тук е в обратна посока.
Числата в лявата колона долу се получават чрез удвояване, а от дясната страна от хоризонталното събиране на числата от лявата страна. Обърнете внимание на дясната колона как поредицата 1,2,4,8,7,5 се повтаря до безкрай.
1 = 1
2 = 2
4 = 4
8 = 8
16 = 7
32 = 5
64 = 1
128 = 2
256 = 4
512 = 8
1024 = 7
2048 = 5
4096 = 1
8192 = 2
16 384 = 4
32 768 = 8
65 536 = 7
131 072 = 5
262 144 = 1
524 288 = 2
1 048 576 = 4
2 097 152 = 8
4 194 304 = 7
8 388 608 = 5
16 777 216 = 1
33 554 432 = 2
67 108 864 = 4
134 217 728 = 8
268 435 456 = 7
536 870 912 = 5
На този етап повечето от вас може би ще попитат: „Какво общо имат тези модели с реалния свят?“ Тези числови поредици описват идеално потоците с енергия около нас. Нашата десетична система не е просто съдадена от човека, а от този поток от енергия. Поредицата 1,2,4,8,7,5 е стъпката на удвояване на веригата за една много ефективна електрическа намотка.
Забелязахте ли как числата 3, 9 и 6 не се докосват от молива и са сякаш „скрити“ от другите. Поредицата 1,2,4,8,7,5 е третото измерение (3D), докато колебанията между 3, 6 и 9 демонстрира четвъртото измерение, което е по-високата измерност на магнитното поле на електрическа намотка.
Числата в поредицата 3, 9 и 6 винаги се появяват заедно, като 9 е най-отгоре, медиатор. В действителност, символа Ин-Ян не е дуалност, а по-скоро тройна система. Това е така, защото 3 и 6 представляват двете страни на Ин-Ян и 9 е „S“ кривата между тях.
Всичко е базирано на тройки. Ние си мислим, че всичко е базирано на двойки, защото виждаме ефектите, а не причината.
Движението е от 3-9-6 и след това от 6-9-3. Тези три числа са различни от останалите, те са „линейни“, докато останалите непрекъснато се извиват по логаритмична спирала.
В геометрията има 2 вида линии, права и крива.
Поредицата 3, 9, 6 представлява права линия, а другата поредица 1, 2, 4, 8, 7, 5, кривата която се извива около 3-6-9 като лозови клони, спирала или като водата, която се завихря чрез обмен на въздух през центъра.
Числото 3 е също толкова важно, колкото е и 9, тъй като корен квадрат от 9 е 3. Всичко се базира на троицата. Числото 3 удвоено е равно на 6, т.е.:
2×3=6,
2х6=12, но 12 е 1+2=3,
2х12=24, но 24 е 2+4=6,
2х24=48, но 4+8=12 и 12 е 1+2=3.
Така че 3 и 6 се движат напред и назад в тяхно собствено измерение. Това създава друга важна поредица на (3,9,6,6,9,3,3,9).
Числото 9 представлява свръхизмерението, което е поточно излъчване от по-високо измерение. Нарича се Дух (Spirit) и винаги се появява от центъра на магнитното поле.
Числото 9 е енергия, която се проявява мигновенно при сътворението на физическия свят. 9 е уникално число, защото е единственото, което има вертикална ос право нагоре. То е точка на единството. Числото 9 никога не се променя и е линейно. Например всички кратни на 9 са равни на 9.
9×1=9,
9×2=18, но 18 е 1+8=9,
9×3=27, но 27 е 2+7=9 и т.н.
Това е така, защото излиза в права линия от центъра на всяко ядро на всеки атом. То е завършено число, еквивалент на перфектност и няма двойка, защото е равно на себе си.
Числото 9 е липсващото звено в знанията ни за Вселената, известно още като тъмна материя.
Природата проявява себе си чрез числа и симетрията в десетичната система е природен принцип. Оста на 9 е мястото, при което материята се слива и от което се разклонява и разширява.
Има перфектна симетрия, обвита около единична точка, която се загръща навън подобно на цветчетата на роза преди да цъфне или на спиралата на морските охлюви.
Числото 9 е на една линия с центъра на обърнатата осмица (знака за безкрайност) и от този център се излъчва това, което Родин нарича Дух. Духът е единственото нещо във Вселената, което се движи в права линия. Духът е това, което кара всичко друго да се огъва и извива около него.
Числото 9 е възел и представлява Духа.
https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=fb57faa9dd

Няма Коментари

ЖИВОТ

ЖИВОТ
Самотна лодка
се люлее…
Една изгубена душа.
Полюшва се и
тихо пее…
Звукът гальовно
се понася, прегръща
морските вълни,
издига се
до небесата,
люлее се
на слънчеви лъчи.
Немирен вятър
го понася, прегръща
снежни върхове.
Стопява той
ледът в сърцата
и мигом
ручеи на любовта
изригват – потоци буйни,
изпепелени чувства
прегръщат своята съдба.
Река от болка стават –
ту бурна и пенлива,
ту мрачна и свенлива,
ту тиха и спокойна
потъват във море
наречено живот!

Няма Коментари

ЗАЩО РУСИЯ НЕ ОСВОБОДИ БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 1833Г.?

http://www.sitebulgarizaedno.com/index.php?option=com_content&view=article&id=711:ag&catid=29:2010-04-24-09-14-13&Itemid=61

ЗАЩО РУСИЯ НЕ ОСВОБОДИ БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 1833Г.?

Десетилетия наред в българската историография доминират манипулации и лъжите на тема руско-турските войни през XVIII – XIX век и отражението им върху съдбата на българския народ.
Тук особено пагубна е ролята на историците русофили, които паралелно с насаждане на робския статут, поведение и дори манталитет на българите, умишлено и целенасочено тровят българското национално достойнство с мита за освободителната мисия на Русия на Балканите.
От десетилетия те следват една и съща схема на обяснение на тези важни събития. Прочетете целия пост »

Няма Коментари

РАЗМИСЛИ на 3 март2013година

Понеже заради тази статия ми блокираха сайта, аз ви я представям в оригинал.
3 –ти март
В УикипедиЯ(Свободната енциклопедия), четем “С термина Освобождение на България в българската историография обичайно се нарича възстановяването на българската държавност в резултат от успешната за българите Руско-турската война (1877–1878) (наричана в България Освободителна). Възстановяването на българската държавност е предвидено в прелиминарния Санстефански мирен договор, и е потвърдено и затвърдено и от окончателния акт под формата на международен договор (Берлински договор) на непосредствено последвалия този прелиминарен мирен договор геополитически форум – Берлинския конгрес.”
http://bg.wikipedia.org/…/3_%D0%BC%D0%B0%D1%80%D1%82_1878…
135 години след тези събития си задаваме въпроса – Как и кога ще възстановим БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВНОСТ ?
Как ще осъществим освобождаването на българите от Комунистическото робство ?
Събитията, които стават в последно време в България ме накараха, да си задам този въпрос. За Трети път обикновенният българин излиза на улицата, защото ножът е опрял да кокала, но вместо да се замисли, защо се е случило това, той пак охулва, хората, които се опитваха и го измъкваха вече два пъти от калта, в която вкарваше “колата на своя живот”.
Живвайки след събитията от 1990 година избра Жанвиденовото(Жан Василев Виденов е български политик, ръководител на Българската социалистическа партия (БСП) от декември 1991 до декември 1996 година иминистър-председател на България през 1995-1997 година.) правителство и се върна отново към купоните и опашките. Правителството на Иван Костов извади България от кризата и даде на песионерите 13 пенсия. Бизнесът в частния сектор почна да живва и имаше надежда да се оформи “Средна класа” , но ето че комунистите извадиха от магическата шапка цар Симеон( платиха му дълговете и го сложиха за своя маша). Възрастните хора се умилиха, защото бе човек свързан с тяхното детство и без да мислят, гласуваха за него. Започна да управлява Тройната коалиция, която имаше за цел да подготви взимането на цялата власт от Комунистите. На следващите избори през 2005 година купиха Волен Сидеров и обезглавиха основният си опонент- НАЦИОНАЛНО ОТГОВОРНИТЕ ПАРТИИ И КОАЛИЦИИ. Гласуваха си нов закон за изборите и лансираха “човека от народа” Бойко Борисов.
Давам възможност на четящите да направят сравнение между правителството на Иван Костов и това на Бойко Борисов. Сами си правете изводите за интелект, образование и манталитет на членовете им.
Аз ще ви поднеса само двама членове, за останалите ще се осведомите сами. Коментирам само образованието им.
И така : МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ
Иван Костов е роден на 23 декември 1949 г. в София. През 1974 г. завършва Висшия икономически институт „Карл Маркс“. Задочно завършва математика в Софийски университет „Климент Охридски“. Асистент във Висшия икономически институт „Карл Маркс“ от 1974 г. до 1979 г., а от 1979 г. до 1990 г. е главен асистент в Техническия университет – София, където през 1991 г. става доцент.
БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ-Роден на 13 юни 1959 г. Дипломира се във Висшата специална школа на МВР като инженер по специалността „Противопожарна техника и безопасност“ с чин лейтенант.
МИНИСТЪР НА ОТБРАНАТА
Емануил Йорданов е роден на 10 август 1960 г. в София. Завършил е Юридическия факултет на Софийски университет “Климент Охридски”. Работил е като адвокат в гр. Кюстендил.
ЦВЕТАН ГЕНЧЕВ ЦВЕТАНОВ
Роден на 08 април 1965 г.
1988-1992 г.- Образователно-квалификационна степен „магистър“ в НСА гр. София, специалност учител по физическо възпитание и треньор по лека атлетика .
От следващите линкове ще се осведомите подробно за всички министри.
Осемдесет и четвъртото правителство на България управлява от 21 май 1997 до 24 юли 2001 г. с мандат наОбединените демократични сили (ОДС). http://sun450.government.bg/old/bg/cm/index.html; Осемдесет и седмото правителство на България управлява от 27 юли 2009 г. Съставът на 87-то правителство към февруари 2013 година включва: http://www.ndt1.com/article.php/20090723161624254
Та това 87 Правителство на България тези дни отново се опитва да извърти събитията в своя полза. В централните медии се лансира информация, която е в техен интерес и цели да заблуди гледащите първа и втора телевизонни програми. По-голяма част от българите гледат тези телевизии. По радиото също върви информация, която е в техен интерес.
Как смятате, че ще се смени статуквото в политическото пространство на България?
ЧЕСТИТ НАЦИОНЕЛЕН ПРАЗНИК !!!
Светланда Йорданова Рашкова

Няма Коментари