КЕРВАНА СИ ВЪРВИ, КУЧЕТАТА СИ ЛАЯТ


В България тези дни върви национален протест, който свали правителството на Бойко Борисов по икономически причини. Правителството и парламента бяха обвинени в повишаване на цените на тока, парното и т.н.. Хора се самозапалиха, за да бъдат чути исканията им. Протестите продължават, но какво се случва в родният ни град – Русе.Оказва се, че избраните съветници, който трябва да се грижат за благото на градът ни имат наглостта точно в дните на Икономически протест да си повишават заплащането : 

Дават по 310 лв. допълнително на старейшините
До 310 лева допълнително възнаграждение ще могат да си докарват част от русенските съветници от тази година.
Това става ясно от докладна записка, внесена за разглеждане на предстоящата сесия на 21 март от група старейшини, сред които и председателят на местния парламент Васил Пенчев. С корекцията в правилника за работа на местния парламент ще се дава възможност на съветниците, които участват в т.нар. специализирани комисии да получават възнаграждение от 310 лева. Опцията се дава с корекция на Закона за местното самоуправление и местната администрация от депутатите, които преди месеци орязаха от по-високи възнаграждения общинските съветници в страната. В момента старейшините получават около 150 лева месечно за участията си в постоянните комисии към местния парламент и заседанията на ОбС.
Около 30 са съветници от всички политически партии, участващи в т.нар. специализирани комисии, поясни Васил Пенчев. Става дума за комисиите по приватизация и следприватизационен контрол, общинска собственост, комисията която се занимава с жилищно-спестовните влогове, комисия която разглежда молбите за настаняване в общински жилища и т.нар. наблюдателна комисия, която има за задача да социализира хора излезли от затвора.
Участието в тази комисия е на квотен принцип и представителите са предложени от политическите партии и утвърдени от ОбС.
Публикуване на Thursday, March 07 @ 11:59:29 EET от silva 

Видите ли те “милите” толкова са ощетени, че си добавят по 310 лв допълнително заплащане. Улиците и тротоарите в града вече са разрушени от некачествените материали поставени при ремонтите, за да може да се откраднат повече пари и вместо да се засрамят, хората ,които управляват този град продължават да крадат от данъкоплатците. Какви протести очаквате от гражданите живеещи в Русе???… ТЕ ЗНАЯТ, ЧЕ И Д А ПРОТЕСТИРАТ, НЯМА КОЙ ДА ГИ ЧУЕ, а власт имащите в града така са се оплели, че ако дръпнеш един ще излезе цялата му рода и естественно техните хора няма да ритат срещу ръката “която ги храни”.

Всичките съветници на град Русе са хора с професии и собствен бизнес и ако милееха за града и просперитета му щяха да се откажат и от 150 лева, който им се дават месечно, но…има едно голямо НО. В Съвета на старейшините( както го наричат) няма хора с чувство за ЧЕСТ. Те не притежават собствено ДОСТОЙНСТВО, а камоли да милеят за достойнството на града. Те са станали съветници точно заради краденото на пари. Като казвам краденето имам предвид, че заемайки тези постове прехвърлят в собствените си джобове средства от където могат и както могат( нали са там за да се оправят)…

Те такива мисли ме налегнаха след прочита на “новината”.

 

10.03.2013г

Русе                         Светланда Йорданова Рашкова 

  1. Няма коментари.

You must be logged in to post a comment.