ВЕЛИКАТА КОМПЮТЪРНА ГРАМОТНОСТ НА РАБОТЕЩИТЕ ПО ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ НА ВЛАСТТА


ВЕЛИКАТА КОМПЮТЪРНА ГРАМОТНОСТ НА РАБОТЕЩИТЕ ПО ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ НА ВЛАСТТА

Дълго време нямах тема, по която си струваше да се пише, но вчера 27.042015г се появи такава.

С приятели решихме да се поразтоварим от ежедневието и да отскочим за час-два до Гюргево-Е къде е … , оттатък Дунава !

Речено – сторено! 11р15 сме на КПП Дунав мост, а там опашки от коли и тирове от двете страни. Близо до нас беше спряла машина за поставяне на асфал и ние попитахме работника от Пътно строителство, дали знае какво става. Човека ни отговори, че преди 10 минути румънците започнали ремонт на моста.

Идващ обаче шофьор на ТИР, който бе разговарял с Митническите служители каза, че има проблем с компютрите и ние зачакахме, като всички останали. Времето си минаваше, стана 12 часа, резултат никакъв. Шофьорите свирят с клаксони. Таксиметровите се притесняват за клиентите си ( японци, англичани и германци) , които имат полет в 15,30 от Букурещ, а митническите служители обядваха, изхвърлиха си в кошчетата отпадаците от обяда   и нищо…

Наближава вече 13 часа и реших да отида директно да попитам какъв е проблема, че вече близо два часа висим под палещите лъчи на обедното слънце. Хорицата от Митническата служба ми казаха, че цялата система на територията на Български Митници е блокирала и че дори Полицията не можела да вземе някакво решение.  Шашнах се !?!

– Какви хора са назначени на тези работни места, че срината компютърна система на такава възлова позиция не може да бъде възстановена с часове ???  Как няма решение? Нали всички компютри са свързани и имат един общ сървър! Няма ли кой да рестартира компютъра на сървъра? Спира компютъра , изчаква 15-20 минути и пак  го включва! Системата се ресетва и всичко е на ред!

Не знам, дали доложиха моите думи или някой работещ в сървърът се е сетил, но след  двайсетина минути компютрите проработиха и движението се възстанови.

http://www.bpost.bg/article/35533  Цитирам изявление по случая “Причината е в ремонтни дейности под контрола на Гранична полиция-полага се асфалт и доколкото разбираме участъците са на самия Дунав мост, заяви пред нас Руслина Александрова, говорител на Митница-Русе. Спирането на движението е временно, в готовност сме веднага щом има възможност да започнем да пропускаме колите, посочи Александрова.”

Питам се, тази жена има ли представа от полагане на асфалт и то на участъци от самия Дунав мост?!? Та моста има само две ленти( не две платна с по две ленти) , а всички знаем, че върху горещ асфалт не се минава веднага след полагането му!!!

Минавайки по моста установих, че наистина от румънска страна Дунав мост е с нов асфалт,  който е положен преди няколко дена.

 

Светланда Йорданова Рашкова

28.04.2015г – Русе

Comments are closed.