Защо Бойко ще реже лентата на площада в Русе?


Защо Бойко ще реже лентата на площада в Русе?
Вашата новинаЛично мнение на Искрен Веселинов – общински съветник и кандидат за кмет на „Синята коалиция + ВМРО”


Преди броени дни и аз като всички общински съветници получих учтива покана от кмета на общината за откриване на реконструираната централна част на град Русе, която се реализира чрез проекта „Реконструкция, рехабилитация и модернизация на градска зона за отдих – Централна градска градина”. «Решил да се похвали кметът» – помислих си, макар че поне за мен ремонтът е свързан с повече въпроси, отколкото похвали. Някои от тях: за качеството на китайския гранит и неговата цена, за обрушените ръбове на плочките и неестествено малките им размери, за общата сивота и липсата на багри след ремонта официално отправихме питане до Божидар Йотов в началото на лятото, но и до днес нямаме отговор. Както без отговор остана и предложението ни доброволен експертен съвет да следи работите по площада и да гарантира качеството им, но това е друга тема.
Шок за мен се оказа информацията от следващите дни, че лично премиерът /наричан от съпартийците си „императорът”/ Бойко Борисов ще среже лентата на обекта. Не че не му отива да реже ленти и няма голям опит, но се запитах „защо точно той”? Финансирането е ясно: от ОП “Регионално развитие ” – 9 293 059,50 лв или 91,58%, собствен принос на Община Русе: 853 972,80 лв или 8,42% – тоест нито лев държавна пара, която да оправдае височайшето перчене върху розовия китайски гранит. /По-подходящо би било да присъства представителя на ЕК в България или някой от посланиците на страните, чиито граждани чрез данъците си са подпомогнали Русе./ Спечелването на проекта също не е по времето на „императорът”, а на омразната тройна коалиция – значи и това не е повод.
Остава ми да гадая и да съставям варианти, които се надявам някой по-запознат да потвърди или отхвърли:
Първи вариант: Бойко така и така ще реже ленти наблизо /открива ремонтирания „Дунав мост”/ – ще дойде да даде опит на местните, които са твърде посредствени в тоя занаят. /Злите езици твърдят, че „Дунав мост” и площада дори са под ежедневния му капацитет, та сега притискат изпълнителя на ремонта на операта да побърза, та и там да резне някоя лентичка./
Втори вариант: След като кандидат-кметът на ГЕРБ и представител на държавната власт Пламен Стоилов обяви Йотов за най-успешен кмет, сега той да си върне услугата, ще обяви Бойко за най-успешен премиер. В тоя случай: „като се обичат младите – да се вземат” и да официализират „голямата коалиция” ГЕРБ-БСП поне на местно ниво. Така само зле осведомените ще гласуват за независими кандидати или кандидати от други партии. Даже е възможно да отменим изборите – защо да харчим народни пари, когато резултатът е ясен?!
Трети вариант: Слугинажната психика на дълбокия провинциалист, за когото е важно да се отърка във властимащия и коленопреклонно да му благодари, че диша същия въздух като него.
Доста мислих, но друга идея не ми идва, а никоя от горните не ми харесва. Някак унизителни са за историята и самочувствието на град като Русе.
Затова призовавам съветниците и гражданите на Русе да не уважават с присъствието си поредния шоу-спектакъл на властта. Нека на площада посрещнат Бойко само провинциалистите и натегачите, на които не им пука нито за чуждите заслуги, нито за собственото достойнство.
Публикуване на Friday, September 02 @ 00:00:00 EEST от maximov

  1. Няма коментари.

You must be logged in to post a comment.