КОЛЕДНИ ПОДАРЪЦИ ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ


Обмислят лимит и две цени за водата

Да се въведат две цени на водата според количеството, което всеки потребява.

Това предвижда стратегията на управляващите за водния сектор. Според авторите й, така хората, които изразходват по-малко от нормативно определен лимит вода на месец, ще плащат по-ниска цена. И обратно – потребителите, които използват над този лимит, ще плащат завишеното количество двойно по-скъпо. 
По думите на зам. регионалния министър Добромир Симидчиев обсъждат се две – дву и тристепенна схеми на плащане. При двустепенната количеството вода, ползвано над определения лимит, ще се плаща на значително по-високи цени. Тристепенната пък предвиждала бонус за много пестеливите – ако потребяват под лимита, ще плащат на занижена цена.
Още не е изчислено какъв ще е лимитът на водата с по-ниска цена, не е ясно и как ще се определи. В стратегията е записано, че „средномесечното потребление на вода на едно лице в домакинствата варира между 1 и 5 куб. м“. Няма и дума за случаите, в които заради лошото качество на канализацията хората са принудени да източват водата, докато потече годна от чешмите им. Според Симидчиев цената на водата трябва да е поносима, тоест до 4% от средномесечния доход на едно домакинство.
Публикуване на Saturday, November 24 @ 07:22:56 EET от maximov

Ето тук може да видите какви са цените на водата по света :

http://www.sofiyskavoda.bg/CustomPages.aspx?PageID=26 

а тук каква е средната работна заплата по света в долари:

http://30dumi.eu/2012/04/vashata-zaplata-v-sravnenie-sa-s-srednata-v-sveta

 

Според мен не може да става и дума за сравнение. При средна работна заплата в Белгия – 3035 $ се плаща по 7,54 $ на кубик вода; а в България при средна работна заплата от 300 $ и минимална от  198 $ , ще искат да плащаме за кубик вода по 2,64 $ ( 4% от минималната работна заплата ) и към 4 $ ( 4% от средната работна заплата).

Да не говорим, че стандарта на живот в Белгия няма нищо общо със стандарта на живот в България.

Освен това, на всякъде по света се правят бонуси за тези тези, които консумират повече, а у нас обратното( бонусите ще са за тези, които консумират по-малко).

Чисто по комунистически – ще се къпем в събота и ще перем в неделя!!!!!!…..

При положение, че 42% от българите ги грози бедност :

http://30dumi.eu/2012/02/42-ot-ba-lgarite-gi-grozi-bednost 

Как смятат управляващите да създадат нормален стандарта на живот в България?

Но аз не се учудвам, след като ни управляват хора с ниска култура и липса на интелект. Хора, които продължават да не се къпят и т.н.( Вълкът козината си мени, но нрава си никога). За тях е нормално възрастните ни хора да имат изразходвана по 1 кубик вода, защото я събират в съдове и я ползват, като в 18 век – перат, после мият съдовете и накрая я ползват в тоалетната, а се къпят 1 път месечно.

То бива, бива, ама вашата стратегия съвсем на животни ще ни превърне.

  1. Няма коментари.

You must be logged in to post a comment.