„Фортисимо фест“ събра хиляди на площада в Русе


Близо 3 хиляди русенци бурно аплодираха великолепната програма на пътуващия фестивал „Фортисимо фест“.

fortisimo80Безспорно в центъра на внимание бяха изпълненията на русенеца Светлин Русев, концертмайстор на оркестъра на радио „Канал Франс Интернационал“, но по подобаващ начин, с продължителни бурни аплодисменти бяха възнаградени и останалите участници в програмата – Нели Андреева – солист на ансамбъл „Филип Кутев“, гъдуларят Георги Андреев и малкият гайдар Петър Бодуров, както и изпълненията на оркестъра на Русенската филхармония под ръководството на Максим Ешкенази.

fortisimo38Светлин Русев вдигна градуса на напрежение още с първото си изпълнение – „Рондо капричиозо“ от Сен Санс, хвърляйки във възторг многобройните зрители. Не останаха назад и колегите му. Светлин Русев изсвири вдъхновено и музиката към филма “Усещане за жена”, след което бе извикан на бис. Подготвената от маестро Ешкенази програма – една великолепна амалгама от класика, филмова музика и обработен фолклор буквално взриви присъстващите. fortisimo19Неравноделните ритми от гъдулката на Георги Андреев и гайдата на Петър Бодуров запалиха огъня в сърцата, публиката акомпанираше с пляскане на ръце и бурни аплодисменти. И така – повече от 2 часа. Въпреки че по-голямата част от публиката беше правостоящи, никой не напусна площада преди финалните акорди на саундтрак на “Междузвездни войни”, при изпълнението на който небето се озари от звездни фойерверки, които докараха публиката до истински възторг.

По време на концерта стана известна и една добра новина – от тази година образователната поредица за деца “Фортисимо фамилия” ще гостува и в Русенска опера

Comments are closed.