ДОБРЕ Е, ЧЕ НЕ СЪМ СЕСТРА НА ДЖУЛИЯ РОБЪРТС


Днес се стекоха така обстоятелствата, че за два часа прочетох от първата до последната буква един предпочитан български седмичник.

След първия час вече бях преситена от клевети, обиди, епитети като етикети, лепнати на челата на известни бългаари, независимо дали са те политици или от шоу бизнеса. Потресе ме гаврата с действащият в този момент президент на Република България! Имаме ли поне малко свян или респект? Ако някой е престъпил закона, знаем, че до доказване на вината  е невинен. Под статии ширнали се на две страници дори няма подпис, кой е омаскарил съответната личност. В гърлото ми се сэбра горчилка и се наложи да изпуша една цигара, при все че ми се искаше да налапам поне пет-шест наведнъж, та да надвия оня гаден усет в родолюбивата ми душица.

Щом се върнах към вестника прочетох вицовете, за да ми просветне малко и пристъпих към светските клюки. Та да си дойда на думата: Имало и по-лошо! Ами, ако се бях родила като сестра на Джулия Робъртс или на Черната Златка? Хм, тогава как щяха да ме сравняват с тях и колко унизена бих се чувствала? Изведнъж се сещам за интервюто с една от любимите ми съвременни поетеси-Маргарита Петкова, която казва за себе си, че не носи бутикови или маркови дрехи, защото в тях не би могла да побере всичките си прелести. Присъединявам се към това нейно изказване. Важно е на душата да и е удобно и спокойно в тялото, което и е отредено. Руснаците казват, че голяма душа в голямо тяло живее, а испанците имат лав, че големият майстор на голям тезгях работи. Е, има винаги изключения, които потвърждават правилата.

От утре ще чета само книги или вестници за готвене, садене на цветя, чушки….А, и телевизия май няма да гледам, защото все ни плашат-това било с нитрати, онова с хормони и антибиотици, третото генно модифицирано. А аз се чудех защо вече моите връстнички не се оплакват от тежка менопауза, както се случваше при нашите майки и баби. Много просто-днес и това се сетих-нали ядем бройлери, а на тях им биели женски хормони, за да развиват големи гърди, че клиентите предпочитали бялото пилешко месо! На кравите също давали женски хормони а по-голям млеконадой. Е, ние жените, поне пари за хормони  няма да даваме!  / Да му мислят мъжете! /

Държавата се грижи за нас, какво сме се разхленцали толкова!

Автор: Елена Влайкова

Comments are closed.