МАЛКАТА ВИЕНА – така ли наричаха нашият град?


13.05.2014г ; 19,00 часа ; зала Европа – Русе

Пиша всичко това, след като вече бях на концерта. За него научих от тук:

http://ruse-news.com/zapochvat-avstrijski-muzikalni-sedmitsi-v-ruse/

Но в тази статия се посочва само, че ще е на 13 от 19 часа. Не е посочена залата, в която ще се осъществи концерта. С присъщата ми упоритост разбирам от приятелка, че ще е в Доходното здание. Отивам в уреченият час и експедитивно разбирам, че е в зала Европа. Освен концерта в централната зала има представление на театър. Няма никакви плакати, указания или служители, които могат да насочат хората за съответното място.

От първата година, когато започна да се провежда Седмица на австрийската култура( да така се наричаше) в Русе, аз посещавам всичките мероприятия( защото от начало не бяха само музикални концерти, а имаше – изложби и др. прояви), но толкова не рекламиран концерт не е имало до сега.

При положение, че организаторите са намерили спонсори и са изготвили и покани,

 

които естествено не бяха раздадени предварително, а при влизане в залата, всеки можеше да си вземе заедно с програмата. В целият град нямаше нито един плакат, който да съобщава за този концерт, в местните вестници УТРО  и БРЯГ също нямаше съобщение.

ПИТАМ хората назначени в Отдел Култура в Общината, защо не са си свършили работата?  Имат ли представа, че освен мен и други хора биха желали да посетят този концерт!?!

За победите на Баскетболния отбор ни проглушиха ушите и цяла седмица беше събитие номер едно във всички медии. То не бяха почести, то не бяха награди и т.н. Направо си беше най забележителното Културна събитие в града .

На този прекрасен концерт успяха да дойдат неколцина любители на музиката и няколко КУЛТУРТРЕГЕРИ, които след първата част си тръгнаха заедно с общинската служителка, която беше толкова отегчена, че й се налага да поднесе поздравителен адрес от името на кмета.

 А като се замисли човек, все по-рядко можем да посетим в нашия град по-нестандартен концерт или постановка. А може би, както в този случай, никой от Общински отдел Култура не си прави труд да ни информира за такива събития, но съм сигурна, че всичките му служители си взимат редовно заплатите!!!

14.05.2014г – Светланда Йорданова Рашкова

Comments are closed.