Е, само това ни липсваше!…


Атакист от Русe предлага „Биг Брадър“ в избирателните секции
Изборните помещения да се оборудват с камери, които да излъчват на страниците на съответните избирателни комисии в реално време – аудио и видео сигнал. 
Това предложение за промяна в Избирателния кодекс обяви русенският атакист Десислав Чуколов. Той добави още, че достъпът до това трябва да бъде свободен, без да е обвързан с плащане. „По никакъв начин това не трябва да бъде защитено с пароли и т.н. Това трябва да бъде свободен достъп. Хората да могат да видят какво се случва в тези секции. Също така върху тези секции трябва да имат поглед прокуратурата, журналистите, всеки избирател, всеки кандидат – най-свободно да може да види какво се случва там“, каза още Чуколов. От обяснението му обаче не става ясно как ще бъде спазено конституционното изискване за тайна на вота.
От „Атака“ предлагат още право на вот да имат само хората с едно гражданство – българско, а тези с двойно гражданство да бъдат лишени от това право. Освен това атакистите предлагат още кандидатите за депутати да декларират сексуалната си ориентация, както и дали принадлежи към такива организации, които създават обвързаности, конфликти на интереси и някакви зависимости.
Публикуване на Wednesday, July 11 @ 16:00:00 EEST от maximov

 

Отново малоумни предложения. Закона ще се спази, ако в комисиите се назначат честни хора!!! А колкото до двойното гражданство – не се изказвайте отново популистки. Не трябва да се забрани гласуването на хората с двойно гражданство, а трябва да се разреши във всички държави, където има Българи да се отворят избирателни секции или да се направи гласуване по интернет!

Истината за изборите обаче е плачевна –  ИЗБОРИТЕ СЕ ГЛАСЯТ НА НИВО ЦИК  и няма никакво значение, къде и как се гласува!!!

 

11.07.2012г

Русе                              Светланда Йорданова Рашкова

  1. Няма коментари.

You must be logged in to post a comment.