РАЗМИСЛИ на 3 март2013година


Понеже заради тази статия ми блокираха сайта, аз ви я представям в оригинал.
3 –ти март
В УикипедиЯ(Свободната енциклопедия), четем “С термина Освобождение на България в българската историография обичайно се нарича възстановяването на българската държавност в резултат от успешната за българите Руско-турската война (1877–1878) (наричана в България Освободителна). Възстановяването на българската държавност е предвидено в прелиминарния Санстефански мирен договор, и е потвърдено и затвърдено и от окончателния акт под формата на международен договор (Берлински договор) на непосредствено последвалия този прелиминарен мирен договор геополитически форум – Берлинския конгрес.”
http://bg.wikipedia.org/…/3_%D0%BC%D0%B0%D1%80%D1%82_1878…
135 години след тези събития си задаваме въпроса – Как и кога ще възстановим БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВНОСТ ?
Как ще осъществим освобождаването на българите от Комунистическото робство ?
Събитията, които стават в последно време в България ме накараха, да си задам този въпрос. За Трети път обикновенният българин излиза на улицата, защото ножът е опрял да кокала, но вместо да се замисли, защо се е случило това, той пак охулва, хората, които се опитваха и го измъкваха вече два пъти от калта, в която вкарваше “колата на своя живот”.
Живвайки след събитията от 1990 година избра Жанвиденовото(Жан Василев Виденов е български политик, ръководител на Българската социалистическа партия (БСП) от декември 1991 до декември 1996 година иминистър-председател на България през 1995-1997 година.) правителство и се върна отново към купоните и опашките. Правителството на Иван Костов извади България от кризата и даде на песионерите 13 пенсия. Бизнесът в частния сектор почна да живва и имаше надежда да се оформи “Средна класа” , но ето че комунистите извадиха от магическата шапка цар Симеон( платиха му дълговете и го сложиха за своя маша). Възрастните хора се умилиха, защото бе човек свързан с тяхното детство и без да мислят, гласуваха за него. Започна да управлява Тройната коалиция, която имаше за цел да подготви взимането на цялата власт от Комунистите. На следващите избори през 2005 година купиха Волен Сидеров и обезглавиха основният си опонент- НАЦИОНАЛНО ОТГОВОРНИТЕ ПАРТИИ И КОАЛИЦИИ. Гласуваха си нов закон за изборите и лансираха “човека от народа” Бойко Борисов.
Давам възможност на четящите да направят сравнение между правителството на Иван Костов и това на Бойко Борисов. Сами си правете изводите за интелект, образование и манталитет на членовете им.
Аз ще ви поднеса само двама членове, за останалите ще се осведомите сами. Коментирам само образованието им.
И така : МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ
Иван Костов е роден на 23 декември 1949 г. в София. През 1974 г. завършва Висшия икономически институт „Карл Маркс“. Задочно завършва математика в Софийски университет „Климент Охридски“. Асистент във Висшия икономически институт „Карл Маркс“ от 1974 г. до 1979 г., а от 1979 г. до 1990 г. е главен асистент в Техническия университет – София, където през 1991 г. става доцент.
БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ-Роден на 13 юни 1959 г. Дипломира се във Висшата специална школа на МВР като инженер по специалността „Противопожарна техника и безопасност“ с чин лейтенант.
МИНИСТЪР НА ОТБРАНАТА
Емануил Йорданов е роден на 10 август 1960 г. в София. Завършил е Юридическия факултет на Софийски университет “Климент Охридски”. Работил е като адвокат в гр. Кюстендил.
ЦВЕТАН ГЕНЧЕВ ЦВЕТАНОВ
Роден на 08 април 1965 г.
1988-1992 г.- Образователно-квалификационна степен „магистър“ в НСА гр. София, специалност учител по физическо възпитание и треньор по лека атлетика .
От следващите линкове ще се осведомите подробно за всички министри.
Осемдесет и четвъртото правителство на България управлява от 21 май 1997 до 24 юли 2001 г. с мандат наОбединените демократични сили (ОДС). http://sun450.government.bg/old/bg/cm/index.html; Осемдесет и седмото правителство на България управлява от 27 юли 2009 г. Съставът на 87-то правителство към февруари 2013 година включва: http://www.ndt1.com/article.php/20090723161624254
Та това 87 Правителство на България тези дни отново се опитва да извърти събитията в своя полза. В централните медии се лансира информация, която е в техен интерес и цели да заблуди гледащите първа и втора телевизонни програми. По-голяма част от българите гледат тези телевизии. По радиото също върви информация, която е в техен интерес.
Как смятате, че ще се смени статуквото в политическото пространство на България?
ЧЕСТИТ НАЦИОНЕЛЕН ПРАЗНИК !!!
Светланда Йорданова Рашкова

Comments are closed.