РАЗМИСЛИ ПРЕДИЗВИКАНИ ОТ ЕДНА ПУБЛИКАЦЯ


ВМРО: По-добре панаирен център, вместо ТИР-паркинг
Вместо ТИР-паркинг на мястото на стария ГКПП Дунав мост да бъде изграден панаирен център.
Това предлагат от ВМРО в писмо до областния управител Стефко Бурджиев. В него те изтъкват, че ползите от постоянно действащ панаир за града ще са безспорни и ще има за следствие не само повишаване значението ни като туристическа дестинация, но и икономическо оживление и повишаване на заетостта. В подкрепа на тезата си „воеводите“ изтъкват успеха на ежегодното техническо изложение, което Русенският университет организира. От ВМРО изтъкват още, че теренът е на самата граница, което би било предпоставка за международния /или поне трансграничния/ характер на подобен панаир, тъй като предлага невероятни инфраструктурни предимства: на самия кръстопът на два Европейски транспортни коридора е, в близост има пристанище, имотът е свързан с железен и автомобилен път. В самият терен инфраструктурата е напълно изградена. Би било жалко подобна даденост да се използва за ТИР-паркинг, колкото и голям и модерен да е. Още повече, че заетостта, която предлагат подобни места, е насочена към най-ниско образованите слоеве на населението, а често е и фактор за повишаване но криминогенната обстановка.
От ВМРО предлагат на областния управител, въпросът за бъдещето на терена да бъде обсъдено на една по-широка дискусия, на която да бъдат обсъдени всички възможни проекти.
„Следва да мислим мащабно и подбираме тези от тях, които ще прославят достиженията на местната общност в областта на културата, науката, индустрията и селското стопанство, а не с „жрици на моста”, които създават неприемлив образ за града, който поне доскоро се считаше за „най-европейски” в България“, се казва още в писмото на ВМРО.
Публикуване на Wednesday, July 25 @ 17:02:18 EEST от maximov

Четейки това съобщение, си мисля, че е поредният популистки изказ на управляващите в град Русе. То че 2013 година ще има избори е ясно и ,че предизборните кампании на политическите сили вече започнаха, но защо никой в този град не прави разумни предложения. Ето това е съобщението за решението на министерския съвет:

Източното крило на ГКПП Дунав мост става ТИР-паркинг 

Източното крило на ГКПП Дунав мост, което от години стои неизползвано, ще бъде превърнато в ТИР-паркинг.
Това каза пред журналисти министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски. По думите му, страната ни върви към пълно спиране на ТИР-овете през уикендите – не само през летния период и по официалните празници, но през цялата година. Затова трябва да има и съответните места, където тежките машини да престояват.
Теренът вече е прехвърлен от Министерството на финансите на областна администрация, като една част от него ще остане в разпореждане на Агенция „Митници“ за митнически склад и за помещения за Гранична полиция. Останалата територия е включена в идейния проект за новия паркинг, чието изграждане ще започне, след като се приеме на второ четене Законът за публично-частното партньорство.
Министър Московски допълни, че се предвижда да се изградят допълнително около 20 буферни зони, където камионите да престояват, за да не се натоварва излишно трафикът по пътищата.
Публикуване на Tuesday, July 24 @ 00:00:00 EEST от maximov

Всеки разумен човек би казал, че това е правилното решение. Хората, които правят предложението за Панирен център нямат представа, какво означава съвременен съобразен с международните изисквания ТИР Паркинг( Мотел, Магазини, Ресторанти, Кафенета, Медицински център и т.н.). На това место трябва да има всичко, което би дало възможност на шофьорите да си починат. Сами можете да прецените, колко много работни места ще се открият. Панаирен център в нашият град не е необходим, защото нямаме промишленост. Изложението, което се прави всяка година май месец в РУ”Ангел Кънчев” е за два дни и си е инициатива на Университета. Те го правят от години и ще продължат да го парвят. Имат си достатъчно разгъната площ за поставяне на експонатите, а същевременно вървят и научни конференции.

Създаването на Панаирен център ще глътне само едни пари и ще стои затворен, както МОЛА, който бе построен на Дунав мост.

Ако областната администрация, изглупее до толкова, че отхвърли и предложението на Катайците:

Китайци готови да инвестират € 300 млн. в Русе?

Китай изрази готовност да инвестира над 300 млн. евро в Русе и региона.
Това съобщи търговският ни представител в Букурещ Бранислав Денев. Анонсът е бил направен по време на бизнес форум в румънската столица. По думите му, става дума главно за два проекта – модернизирането на най-старата жп линия у нас Русе – Варна и за изграждането на нови мощности на русенското пристанище.
Публикуване на Tuesday, July 24 @ 11:55:22 EEST от maximov

 

Все по-често си мисля, защо хората които управляват градът ни отхвърлят всички разумни предложения и хвърлят средства в нещо, което или остава, като паметник на глупостта или трябва отново да се ремонтира.

Колкото до “жриците на любовта”, господата от ВМРО трябва да знаят, че те са емблемата на нашия град. На Дунав мост са и ще бъдат там, за това по-добре е да им се създадат и на тях по-добри условия. Нашият град е пълен с тях. Наемат се апартаменти и под прикритието на семейни двойки, апартаментите се ползват от жриците на любовта. Сводниците стоят на кафенетата и разпращат клиентите в съответният апартамент. А да не говорим за по-луксозните “жрици”, които се движат със скъпи коли и са момичета на “повикване”.

С всеки изминат ден в този град процъфтява единственно ПРОСТИТУЦИЯТА, НАРКОМАНИЯТА, ХАЗАРТА И ДАЛАВЕРИТЕ.

Няма нищо лошо в тези “бизнеси”, но трябва да има и неща, които да превъзхождат всичко това и да запазят имиджа на изисканият и консервативен град Русе (Русчук).

26.07.2012г

Русе                                              Светланда Йорданова Рашкова

 

  1. Няма коментари.

You must be logged in to post a comment.