торта с круши,ябълки и маскарпоне


ПРОДУКТИ

6 бр. яйца

2бр.куши

2бр.ябълки

4ч.ч., плюс 4с.л.  захар

2ч.ч. брашно

2 бр. бакпулвер

2 бр. ванилия

200гр. маргарин(масло)

100гр. шоколад

канела

В тава размазваме 100гр. масло и изсипваме 1ч.ч. захар. Върху тях поставяме 2бр. круши, нарязани на резенчета по дължина. Поставяме тавата във фурната на максимални градуси и печем до разтапяне на захарта и омекване на крушите. През това време разбиваме 3бр. яйца с 1 ч.ч.захар, към получената смес добавяме 1ч.ч. брашно с 1 ванилия и 1 бакпулвер. Тази смес изсипваме върху сместта с крушите и печем. ( Всяка фурна е различна и за това не казвам, колко минути се пече) Проверяваме готовността с клечка за зъби.

Още топъл блатът се изсипва с дъното на горе( плодовете да са от горе) в подноса където ще се оформи тортата. Поръсва се с канела и се оставя да изстине.

В същата тава поставяме другите 100гр. масло и 1ч.ч. захар. Режем 2 ябълки на резенчета и повтаряме процедурата. Докъто ябълките се запичат до омекване и разтапяне на захарта,разбиваме 3бр. яйца с 1 ч.ч.захар, към получената смес добавяме 1ч.ч. брашно с 1 ванилия и 1 бакпулвер. Тази смес изсипваме върху сместта с ябълките и печем. ( Всяка фурна е различна и за това не казвам, колко минути се пече) Проверяваме готовността с клечка за зъби. .

Още топъл блатът се изсипва върху поднос с ябълките на горе и се оставя да се охлади.

Докът облатовете изстиват приготвяме крема : 200гр.(1 опаковка) маскарпоне, смесваме с 200гр( 1 опаковка) заквасена сметана, плюс 4с.л. захар се разбиват на гладък крем.

Върху охладеният блат се изсипва част от крема и отгоре се слага другият блат, като ябълкит етрябва да останат отгоре. Върху тях се изсипва останалият крем. Тортата се оформя с крема и се настъргва отгоре шоколад.

 

 

Comments are closed.