ТРАКТАТ


ПОВЕДЕНИЕТО НА СРЕДНО СТАТИСТИЧЕСКИЯТ БЪЛГАРСКИ МЪЖ ПО ПРАЗНИЦИТЕ – ТРАКТАТthumb_zabavno-kakvo-iska-vseki-horoskopski-658

Зададат ли се празници, няма значение какви – всенародни, семейни, или такива, които се празнуват в цял свят, като Коледа, нова година, Великден и др. – средно статистическият български мъж се променя. Започва да гледа ококорено и с налудничав поглед. Той по принцип не чува какво му се говори, но в тези дни е в някакъв унес.Изведнъж, точно тогава страшно много му се работи, но пък от работата му са го пуснали в отпуск и понеже не го свърта на едно място, почва да разглобява колата, като по този начин спасява и съседа, който веднага му идва на помощ. В тези дни дори може да се обикаля и за резервни части. Абе точно сега тази кола трябва да се поправи или да се развали и отново да се направи. Абе няма значение, важното е мъжът да е страшно зает и да се прибере в къщи секунди преди събитието, очаквайки да завари в къщи масата подредена и всичко за празника да е готово.
Ще кажете – Ами ако няма кола?

Е, няма страшно, все ще измисли нещо, я на приятеля колата ще се повреди, я пък точно тогава трябва да се рови в мазето… Ако и това не стане, просто ще отиде в кварталното кафене, където са другите като него и ще водят “дълбокомислени” и “научно” обосновани разговори за здравето, за футбола и най-вече за световната политика, зер от нея най-добре разбират.
И така, няма значение какво ще е заниманието, може дори да се отиде за риба или на лов, важното е да не си е в къщи, защото иначе, как жената и децата ще усетят неговата значимост?!? Да участва в подготовката на празника е под достойнството на средно статистическият български мъж. Дори заниманията с децата могат да нарушат авторитета му пред останалите средно статистически български мъже.
Така е било и така ще бъде! , защото средно статистическият български мъж е видял това от баща си, а синът му ще го възприеме от него.
Друго отношение към празниците той не може да има, защото не иска да има!
Според неговата психология, различното поведение от общоприетото е недостойно и ще го направи за смях пред другите средно статистически български мъже.
Предполагам, че това поведение се обуславя и от степента на образование, не само от липсата на възпитание, защото средно статистическият български мъж има най-много завършено средно образование. Че защо му е по-високо? – след като се е родил мъж, той “знае всичко” и точно “защото знае всичко” няма как да разбере, че е изпълнен с комплекси, които всъщност идват от липсата му на знание.
Отдавна се канех да пиша по тази тема, но еуфорията от настъпващата Нова 2018 година, способства да сторя това сега. Дано средно статистическите български мъже не ми се разсърдят, ама и да се разсърдят нещата са си точно така. Желая весело посрещане на Новата година и ще посрещна 2018 година с надеждата, че не само средно статистическият български мъж ще промени нещо в поведението си, но и видима промяна ще има в живота на българите изобщо!

30.12.2017г ( 17,43ч)
Светланда

Comments are closed.