ЦДП вещае национална катастрофа, иска въвеждане на извънредно положение


ЦДП вещае национална катастрофа, иска въвеждане на извънредно положение
Русенски новиниБългария е пред национална катастрофа и единственият изход от нея е въвеждането на извънредно положение.


Това е мнението на ръководен от проф. Петър Иванов екип на базирания в Русе Център за демографска политика, след направен анализ на актуалната обществена ситуация и на тенденциите в нея. Според членовете на екипа общественият протест на българите се деформира съзнателно от заинтересуваните политически сили, от олигарси, от външни за България заинтересувани субекти и вече далеч не отговаря на обществените очаквания за радикална промяна в държавата. Нужни са съвсем други хора, съвсем друга стратегия, съвсем други действия, които да елиминират нарочно поддържаната безизходица и статуквото в полза на досега управлявалите по безобразен начин страната партии и техните фаворити, окрали и оглозгали докрай общественото богатство, е становището на ЦДП. 
Според известния с радикалните си предложения Център в момента изходът за страната е в обявяване на временно извънредно положение, съгласно с чл. 84 и чл. 100, ал. 5 на Конституцията. Според тях, на основание чл. 15 на Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи, могат да се отменят някои функции на правителството, да се ограничат някои права и т.н. Това, според екипа на ЦДП е единственият начин да се решат редица социални проблеми, поставящи под съмнение физическото оцеляване на голяма част от българите, резултат от безумните монополни цени на жизнено необходими стоки и услуги – електроенергия, отопление, храна, транспорт, лекарства, комуникации, банкови услуги, водоснабдяване, образование, здравеопазване, култура, транспорт и др.
Всички други ходове са палиативни и обслужват интересите на тези, срещу които протестира гражданското общество в България. Обществото няма никаква полза от тях, становището на Центъра за демографска политика. 
Публикуване на Sunday, March 03 @ 00:00:00 EET от maximov

  1. Няма коментари.

You must be logged in to post a comment.