Русе на протест срещу циганизацията


Русе на протест срещу циганизацията
Русенски новиниНяколкостотин млади русенци се събраха на централния градски площад на спонтанен протест срещу циганизацията на страната.


Повод за протеста им бе смъртта на Павел и Ангел, и в подкрепа на жителите на Катуница. След като развяха националния трибагреник и развиха транспаранти „В памет на Ангел и Павел“ и „Не на циганизацията“, тъй като по същото време там се провеждаше предизборен концерт за един от кандидатите за кмет на града и за да не бъде протестът им „яхнат“ политически, младите хора се отправиха към катедралния храм „Св. Троица“. 
Там младежите изпяха „Мила Родино“, след което шествието, към което непрекъснато се присъединяваха излезли на вечерна разходка граждани, се отправи към централната улица „Александровска“. Въпреки че организаторите бяха обявили протеста като мълчалив, започнаха спонтанни скандирания „Не на циганизацията“, „Искаме спокойна държава“, прозвуча и футболното „Българи! Юнаци!“.
Шествието завърши пред Паметника на свободата, където младите хора се поклониха пред паметта на загиналите за Отечеството.

  1. Няма коментари.

You must be logged in to post a comment.