ЖИТЕЛИТЕ НА СЕВЕРОИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПЛАЩАТ ВЕЧЕ НЕ САМО ЦИГАНСКИЯ ТОК, НО И ТОКА НА ХОТЕЛИТЕ В “Златни пясъци”


ЖИТЕЛИТЕ НА СЕВЕРОИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПЛАЩАТ ВЕЧЕ НЕ САМО ЦИГАНСКИЯ ТОК, НО  И ТОКА НА ХОТЕЛИТЕ В “Златни пясъци”

http://ruse-news.com/naj-golyamo-uvelichenie-na-toka-za-klientite-na-energo-pro/

“Увеличението на тока от 1 юли ще бъде най-голямо за клиентите на „Енерго Про“.

Това става ясно от проекторешението за нови цени в сектор електроенергетика от 1 юли 2015 г., публикувано на сайта на Комисията за енергийно и водно регулиране.От тази дата жителите на Североизточна България, които ползват ток от чешката компания, ще плащат с 3,64 процента по-висока цена. Увеличението на цената за клиентите на „ЧЕЗ Електро България“ е 1,53 процента, а за клиентите на „ЕВН България Електроснабдяване“ – 1,22 процента. С 2,93 процента се предвижда да се намали крайната цена за клиентите на ЕРП „Златни пясъци“.

Проекторешението на КЕВР ще бъде разгледано на обществено обсъждане на 10 юни от 14.30 часа. Окончателното решение на регулатора трябва да бъде взето на 30 юни.”

Прочетох тази статия и се замислих върху съдържанието й! Открих много интересна зависимост и ще я споделя с вас, не че ще ме чуе някой, но дано този който я прочете му стане ясно. На нас обикновените потребители ще ни вдигнат цената на тока с 3,64%, а на стопаните на хотели по “Златни пясъци” ще намалят  цената на тока с 2,93 % !!!Всички останали потребители, ще имат увеличение от 1,53 % и 1,22% , което ме навежда на мисълта, че ние потребителите на ЧЕЗ ще плащаме тока на собствениците на хотели в “Златни пясъци”!!!Те милите реваха цяла зима, че ще загубят руските си туристи и за това, Държавата трябва да ги компенсира. Да, ама няма законово основание за това! И ето че управляващите мислили, мислили и измислили! Редовият ползвател на ток, няма и да се усети, че ще плаща тока на туристите, а така Държавата законно компенсира “своите” хора! Както се казва “ И вълкът сит – и агнето цяло!” 

Ако извадим от

( повишението )3,64% – 2,93%(намалението)  = 0,71%  

Питам се дали това не са реалните % за  повишението на цената на тока???

 

 

 

 

Comments are closed.